Kapcsolat

CÍM:

MAGYAR TENGER VIZISPORT EGYESÜLET

8649 BALATONBERÉNY

KOSSUTH LAJOS U 1

 

 

ADÓSZ:18763245-1-14

BANK:66900069-10001064

ELNÖK: DÉR FERENC 

  TEL: +36 202 526 526

elnok@portbereny.hu

TITKÁR:ZSIBORÁCS ZOLTÁN

TEL:30/4642522

titkar@portbereny.hu

WEBMESTER :

VÁMOS CSABA

TEL:70/4316863

info@portbereny.hu

 

 

HAJÓK

ILLA-BEREK II

ILLA-BEREK II

Tulajdonos: Kerényi István Tipusa: Etap 22i

A típus egyike a legkeresettebb európai kisjachtoknak a késői 80-as évekből. A 22i a 20-as és a 22-es típusok továbbfejlesztett változatának tekinthető ( Megj.: a 20-asból a mi kikötőnkben is áll egy példány, sajnos a nagy múltú gyár ma már nem létezik, a Dehler-be olvadt bele. A brand-et azonban még ma is használják.) A hajó tervezője a belga de Ridder a típust dupla falúra alkotta, a két héj között i tér ki van habositva, így a hajó elsüllyeszthetetlen és így igen jó hőszigeteléssel is rendelkezik. Ugyanakkor borulásbiztos is, 90 fokos dőlt helyzetben az árbóccsucson 23kp visszaállitó erő ébred. A hajó súlya 1,1t, így jól szállítható utánfutóval, amihez a felhúzható kiel is (40-125cm között állítható) hozzájárul.

A típus YS száma 113, igy általában a YSIII osztályba sorolják a regattákon.

A német YACHT folyóirat 1986/22. számában közreadott teszt főbb eredményei a következők:

A mérési körülmények: szélsebesség: 14 csomó

szélerősség: 4Bf

hullámosság: 1m

A mérési eredmények. cirkálás (40 fok): 4,6 csomó

Félszél 5,5: csomó

Hátszél (180 fok): 4,4 csomó

Kajütmagasság 140cm, befogadóképesség 6 fő, de csak 4 fő számára van kényelmes hálóhely.

A hajót 3 éve használtan vettem Németországban, azóta itt a Balatonon használom, több klubregattán vettünk részt vele (István a király kupa, Phönix…) valamint gyakran túrázok is vele (B. Akarattya, Fonyód, Keszthely, Badacsony, Szigliget…). Az ilyen célokra kiválóan megfelel, nagyon elégedett vagyok vele.

ALBATROS

ALBATROS

Tulajdonos :Eckert Zoltán Tipusa:Scholtz 22
A hajó különleges vonalai Peredi Zoltán formatervező munkáit dicsérik.
A belső kivitel szintén kifogástalan. A kabinban négy kárpitozott fekhely mellett polcokat, szekrényeket és egy kisméretű asztalt is találunk. A két koporsóágy hossza 210 cm, míg az orrágyak 170 cm hosszúak. A belső magasság 130 cm, mely kényelmes ülést biztosít. A cockpit rendkívül tágas, a tükör felé nyitott. Ez nemcsak a legénységnek nyújt bőséges teret a hajózáskor, hanem fürdőzésre, napozásra vagy akár a kikötőben társas üldögélésre is ideális.
Felhúzott kiellel 40 cm-re csökken a hajó merülése, így sekély vizű kikötőben is könnyen kiköthetünk vele. Az alacsony merülés sokat segít abban is, hogy a hajót könnyen trélerezhetjük és közúton is egyszerűen szállíthatjuk.
A Scholtz 22-esben egyszerre élvezhetjük egy nagy teljesítményű, különleges élményt adó sporthajó minden előnyét és a méreteihez képest nagy komfortot biztosító túrahajó kellemes biztonságát.

TÁTORJÁN

TÁTORJÁN

Tulajdonos :Johann Peiffer Tipusa: Aloa 17

Franciaországban tervezték és gyártották. A 80 as évek végéig töretlen volt népszerűsége az ottani tengeröblökben és a belvizeken.

A 40 cm es merülése, hatalmas kopkitje, kedvelt a horgászok, és élményvitorlázók körében..A test, rendkívül karcsú, és éles. A kategóriáját meghazudtoló menettulajdonságai főleg kreuz menetben csúcsosodnak ki..Raumban könnyen megsiklik, ezáltal visszakapkjuk a jollék vitorlás élményét. A Kielswert pedig magabiztos vitorlázást biztosít még a" deckvizen " is...

Rónai Attila

Rónai Attila

Eladó Rafale 600 típusú svájci építésű kielschwert-es, teljesen felújított 5 személyes, vitorláshajó, 35 cm merüléssel, alapvitorlázattal, rollbum, merev vorstag, új belső kárpitozás, tágas teakfa cockpit-el, Yamaha (4 ps) külmotorral, tárolókocsival. Megtekinthető a berényi kikötőbe.

Érdeklődni: 20/3692753

CSICSERGŐ

CSICSERGŐ

Tulajdonos : Vámos Csaba Tipusa: Jolle 15

"A 15-ös Jolle is, mint a háború előtt a legtöbb típus, egy Németországban népszerű hasonló vitorlás terveinek honosításával került a magyar vizekre. Itt aztán kitűnően bevált, hiszen a Jollére jellemző rugalmasságának, vagyis a sekély vízen való hajózhatóságának köszönhetően a tavak legkisebb zugai is felderíthetőek vele.Bizonyosan száznál is több 15-ös hajózik a Balatonon.Mivel kicsi és olcsó, népszerűsége töretlen a vízre vágyók körében.Jól bírja a balatoni hullámzást, megbízhatóan vitorlázik erős szélben is...."